Så mange penge bruger danskerne på sommerferie
14 830 kroner. Så meget koster gennemsnitsdanskerens sommerferie i år. Det er næsten ligeså meget som sidste års rekord.
Publiceret: 20.07.2018
Danskerne bruger i gennemsnit 280 kroner eller cirka 2 procent mindre penge på sommerferien i år sammenlignet med rekordåret 2017. Folk fra hovedstadsområdet holder den dyreste sommerferie, mens dem vest for Storebælt sparer lidt flere penge på sommerferien over hele linjen. Det viser en ny undersøgelse som YouGov har foretaget for Nordea.
I 2017 lå feriebudgettet på sit højeste niveau i dette årti. I 2018 når vi ikke helt op på det niveau. I år vil hver husstand bruge 280 kroner mindre på sommerferiebudgettet.
Læs også: 7 tips til at undgå kortsvindel på ferien
Cirka halvdelen dropper luksusferien
I år vil blot hver 20. husstand spendere over 35 000 kroner på deres sommerferie, mens antallet sidste år var næsten dobbelt så højt. Det er især vest for Storebælt, at der bliver sparet på de dyreste ferierejser. Generelt er der en tendens til, at det især er storbymenneskerne der har spenderbukserne på, når det kommer til årets sommerferie. I hovedstaden vil man nemlig i gennemsnit bruge 3500-4500 kroner mere i gennemsnit på deres sommerferie i forhold til gennemsnittet.
Det har været en tendens i flere år, at folk i storbyen bruger flere penge på sommerferie end andre landsdele, men forskellen er den højeste i 6 år. Det skyldes, at storbyfolket bruger flest feriedage i udlandet, hvilket er cirka tre gange så dyrt som at holde ferie i Danmark.
Læs også: Hvad dækker mit kreditkorts rejseforsikring egentlig?
Forbruget falder alle andre steder end København
Hver tredje dansker holder sommerferie i Danmark med undtagelse af i hovedstaden, hvor det kun gælder en ud af seks. I 2017 var tallet mere jævnt ud over hele landet.
I alle tre regioner vest for Storebælt faldt feriebudgettet mellem 6-12 procent fra 2017 til 2018. Derimod voksede budgettet med 7 procent i begge regioner øst for Storebælt.
Læs også: I disse ferielande kommer du længst for pengene i 2017
Privatforbruget lever i bedste velgående
Danskernes privatøkonomi har det godt og privatforbruget er i vækst, hvilket er en stor hjælp for den danske økonomi. Det nye feriemønster er altså alt andet end et krisetegn. I Vestdanmark har de blot planlagt færre dyre udlandsrejser sammenlignet med i de østlige egne af landet.
En anden afgørende faktor er, at Danmark i maj hvor undersøgelsen blev udført, var ramt af tropevarme, hvorfor mange forventer en varm sommer med et minimalt behov for at rejse ud efter godt vejr.
Læs mere i YouGovs måling for Nordea her .
Læs også: Derfor bliver dit kort afvist på ferien
Her er de billigste rejsemål
Du kan reducere dine rejseomkostninger betydeligt ved at vælge en billig rejsedestination. Forex Bank lavede sidste år et indeks som beregner de billigste rejsemål ud fra en række forskellige faktorer som prisen på mad og overnatning i landet.
Nepal topper listen som det suverænt billigste land at rejse i, tæt efterfulgt af Vietnam. Makedonien, Bulgarien og Indien er også på listen over de billigste rejsemål. Hvis du derimod vil spare penge skal du undgå at rejse til Bermuda, som er det ultimativt dyreste land i indekset at rejse til.
Hvor mange penge har du sat af til sommerferien i år?