Forbrugslån – lån penge online

Credi.dk arbejder løbende på at lave en opdateret test af forskelige forbrugslån. Vi ønsker at give dig en enkel oversigt over, hvad forskellen på forbrugslånene er, så du hurtigt og sikkert kan låne penge, der passer til dit behov. Du kan læse om hvert enkelt lån og finde ansøgningsskema ved at trykke på bankens logo eller “ansøg nu”. Opdateret april 2021.

 
Søg og få et tilbud, der viser rente og andre vilkår.
 
Du kan søge flere forbrugslån, og derefter vælge det bedste tilbud.
 
Det er gratis at ansøge om forbrugslån.

Kriterier for testen – sådan kårer vi det bedste forbrugslån

Testen på denne side er en test af forbrugslån for den generelle bruger. Med dette mener vi, at testen vægter forskellige testparametre ud fra, hvad vi anser som repræsentativt for den gennemsnitlige bruger. Vi gør opmærksom på at de lån som fremgår i testen kun er et udvalg af lånene på markedet, og at der findes andre aktører på markedet, som ikke er repræsenteret i denne test.

Alle forbrugslånene vi tester, gives karakterer ud fra, hvordan de scorer i forskellige kategorier. De forskellige kategorier vægtlægges forskelligt: renter og gebyrer har en vægt på 52,5 %, tilbud har en vægtning på 20 %, brugeroplevelser har en vægtning på 10 % og helhedsvurderingen har en vægtning på 17,5 %.

Hvordan vælger man det rigtige forbrugslån?

Skal du have et forbrugslån? I denne oversigt giver vi dig en introduktion til de ting du bør overveje, når du tager et lån.

Uforpligtende at søge lån

Forbrugslån

Når du har bestemt dig for, hvilket lån du vil søge, er det bare at starte på ansøgningsprocessen. Ved at søge et eller flere lån modtager du uforpligtende tilbud fra hver enkelt bank. Tilbuddene præsenterer de vilkår og rentesatser der er gældende for dit lån. Efter du har gennemset tilbuddene, kan du vælge hvilket lån du ønsker at benytte og eventuelt hvilke du ønsker at takke nej til.

Læs også: Søg et forbrugslån hos flere og få et billigere lån

Hvor meget kan jeg låne?

Når du skal optage et privatlån bør du overveje, hvor mange penge du har behov for. Skal du eksempelvis istandsætte dit badeværelse, bør du tilføje en sikkerhedsmargen for at sikre, at budgettet ikke overskides. Har du andre små-lån og kreditkort, kan det betale sig at refinansiere disse under ét samlet lån for at sikre bedre vilkår. På den måde får du nemmere et overblik over din økonomiske situation, alt i mens det er mere fordelagtigt at samle dine lån, fremfor at have flere små lån.

Hvilken rente kan jeg få?

Det sker let misforståelser, når det kommer til renter på forbrugslån, da forbrugslån aldrig bliver præsenteret med en bestemt rente. Lånet bliver som regel fremlagt med et låneeksempel, men dette er ikke nødvendigvis den rente du ender op med. For at vide den præcise rente, skal ansøgningen gennemføres, hvorefter du får et konkret og uforpligtende lånetilbud med din rentesats. Du kan eksempelvis ansøge om lån hos Bank Norwegian, Santander og Leasy, og derefter sammenligne de lånevilkår du har fået. Denne fremgangsmåde sikrer dig det billigste lån.

Hvor lang tilbagebetalingsperiode skal jeg vælge?

Der tilfalder lånet flere renter, jo længere tid du bruger på at betale det tilbage. Med andre ord, kan det altså betale sig at afbetale lånet så hurtigt som muligt. Der findes dog undtagelser. Har du for eksempel allerede et lån med dårligere vilkår, end det du nu ønsker at søge, bør du prioritere at afbetale lånet med de dårligste vilkår først. Har du eksempelvis et kreditkort, hvor du betaler 16% i rente, bør afbetalingen af dette prioriteres før et lån med 7,5% i rente – på den måde betaler du mindst muligt til renter. Vi vil derfor anbefale, at du tager stilling til hvordan du skal afbetale dine lån, før du vælger hvor lang din afbetalingsperiode skal være. Vælg ligeledes en periode du er sikker på, er økonomisk overkommelig.

Læs også: Hvad er forskellen på forbrugslån, kviklån og SMS-lån?

Behøver jeg afdragsfrihed?

Nogle banker tilbyder afdragsfrie lån. Dette betyder, at man kan slippe for at afbetale på lånet i en periode – eksempelvis det første år efter lånet er optaget. Man skal dog stadig betale renter, men man slipper altså for at betale afdragene. For mange kan det være nyttigt, for at kunne planlægge en realistisk tilbagebetaling. Har du eksempelvis lige købt et hus og istandsat det ved hjælp af et forbrugslån, kan det være klogt at opspare en buffer, før du begynder på afbetalingen af lånet. I sådanne tilfælde, kan et afdragsfrit lån være en god løsning.

Hvilke betingelser gælder for lån?

Tjener jeg nok? Er jeg gammel nok? Skal jeg være statsborger? Svar på disse spørgsmål er nemme finde i betingelserne fra de forskellige banker. Her på Credi.dk kan du under hvert enkelt lån se, hvilke krav de forskellige banker stiller til dig. Man skal altid opfylde de krav om alder og indtægtsgrænse som banken fastsætter, og i de fleste tilfælde stilles der et krav til at du har dansk CPR-nr., er bosat i Danmark samt at du ikke er registeret i RKI.

Relevante artikler om forbrugslån