Hver femte dansker rejser uden rejseforsikring
I disse dage rejser mange danskere på ferie til sydligere himmelstrøg. Du har sikkert husket at pakke shorts og solcreme, men har du en rejseforsikring med i bagagen? En ny undersøgelse viser, at hver femte dansker dropper rejseforsikringen, og det vækker bekymring hos forsikringsselskaberne.
Publiceret: 12.08.2017 | Sist opdateret: 02.05.2018
Tallene vækker bekymring hos Gouda Rejseforsikring. Her mener man, at danskerne vælger at løbe en stor risiko ved at fravælge rejseforsikringen, når de rejser til udlandet.
– Det betyder jo, at flere danskere oplever at stå i udlandet uden den tryghed det er, at have en forsikring, som ikke bare betaler udgifterne, men også rådgiver, støtter og håndterer alt det praktiske ift. den pågældende situation. Afhængig af situationen kan der være mange praktiske forhold der skal håndteres med flere instanser involveret, noget der er helt uoverskueligt, hvis ikke umuligt, selv at skulle håndtere, siger Pia Nygaard, alarmchef i Gouda Rejseforsikring, til Credi.dk.
Hun understreger derudover at der er egenbetaling på behandling i udlandet, herunder også eventuel hjemtransport.
Behandling i udlandet kan blive en dyr affære
Et eksempel kan være nogle dages indlæggelse med operation i Spanien med behov for efterfølgende lægeledsaget hjemtransport. Sådan en sag kan godt løbe op i 150-200 000 kroner cirka. Har man en tilsvarende situation i USA kan det koste op til 3-4 gange så meget. I en lid mindre størrelsesorden kan det for eksempel være et besøg hos hotellægen på charterferien til cirka 1000 kroner, siger Pia Nygaard.
Dækker det blå sygesikringskort?
– I nogle lande kan forholdene på offentlige hospitaler dog være af en standard, hvor privathospital er at foretrække. I disse situationer skal man enten have forsikring eller betale selv. Det blå kort dækker ikke udover den offentlige behandling, det vil sige hvis en hjemtransport på grund af sygdom er nødvendig er dette ligeledes på egen regning, hvis man har undladt at købe rejseforsikring, siger Pia Nygaard til credi.dk.
Det blå sygesikringskort dækker heller ikke planlagte behandlinger, det vil sige hvis den eneste grund til at du er rejst til landet er den pågældende behandling. Behandling som kan vente til du er tilbage i Danmark bliver heller ikke dækket.
Læs også: Har dit kreditkort rejseforsikring? Sådan fungerer det
Danskerne har mistet interessen for forsikringer
– Det blå kort dækker dog slet ikke tilsvarende til det gule, og netop derfor har man fokuseret på vigtigheden af rejseforsikringen under ferien. Tidligere undersøgelser i forhold til kendskab til det blå kort har dog vist, at kendskab til dækningen på det blå kort er faldende. Fokus er dalende og dermed også kendskab og viden om, hvordan man er stillet uden rejseforsikring, siger Pia Nygaard.
Hun mener ret og slet at rejseforsikring er et tema, som keder danskerne.
Interesse for forsikring i det hele taget ligger nok på et lille sted hos de fleste, og det kan være én af årsagerne til, at man ikke har sat sig ordentligt ind i, hvordan man er forsikret på ferien, siger Pia Nygaard.
Læs også: 6 tips til brug af kreditkort i udlandet
Rejseforsikring med kreditkort
De forskellige vilkår kan dog variere fra kreditkort til kreditkort. Kreditkort er derfor et fordelagtigt og økonomisk alternativ til en helårsforsikring. Det er dog ikke alle kreditkort der tilbyder forsikring der dækker i hele verden, i nogle banker er du nødt til at opgradere til et Gold- eller Platinum-kort, for at få en rejseforsikring inkluderet i kortet.