Disse renoveringer øger din boligs værdi
Hvornår kan det betale sig at renovere, hvis du gerne vil have din ejendom til at stige i værdi og hvad skal du fokusere på? Nyt badeværelse, energirenovering eller nyt tag? Credi.dk giver dig svaret.
Publiceret: 12.04.2018
Det kan være svært at afgøre, hvorvidt det kan betale sig, at renovere sin efterhånden nedslidte bolig inden den skal sælges. I nogle tilfælde kan det betale sig at investere penge i renoveringen, fordi det højst sandsynligt vil resultere i en højere salgspris, mens det i andre tilfælde er penge ud af vinduet.
Læs også: 5 tips til dig som skal renovere
Luksusinvesteringer kommer ikke tilbage
Du skal altså ikke forvente, at et luksusbadeværelse til flere hundrede tusind tjener sig hjem igen i form af en højere salgspris på huset. Det er en landsdækkende tendens, at luksuskøkkener tjener sig bedre hjem end luksusbadeværelser, selvom det langtfra er sikkert, at dette vil være en overskudsforretning.
Til gengæld kan det bedre betale sig med lavprisrenoveringer som et billigt tag eller et IKEA-køkken, hvor pengene er lettere tjent hjem, hvis boligen skal sælges videre.
Det kan ligeledes være en god investering at få opfrisket et nedslidt hus med en nypudset facade i lyse nuancer. I de fleste dele af landet vil det være en af de bedste investeringer renoveringsmæssigt for at få din ejendomsværdi til at stige.
Lavpriskøkken og lavprisbadeværelse vil højst sandsynligt øge værdien på huset i et eventuelt salg især hvis det holdes enkelt og hvidt. Det er dog ikke nødvendigvis nogen overskudsforretning, understreger RealMæglerne i en pressemeddelelse. En mindre renovering af køkken kan gøres for mellem 25.000 og 75.000 kroner, lyder beregningerne.
Energirenovering er i høj kurs
Én af de ting som får boligen til at stige mest i værdi er energirenovering, skriver Børsen . For billigere huse kan dyre renoveringer i nogle tilfælde kun tjene sig delvist hjem, men i Børsens beregninger, som tager udgangspunkt i et hus på 140 kvadratmeter til en pris på 4 millioner, kan en energirenovering i bedste fald give det dobbelte tilbage alene i salgsværdi, skriver avisen.
Energirenovering indebærer blandt andet hulmursisolering, udskiftning af vinduer og konvertering til naturgas eller fjernvarme.
Energirenovering vil resultere i et bedre indeklima, mindre træk og lunere rum. Derudover tyder meget på, at energipriserne kommer til at stige i årene som kommer, hvorfor det er en god investering at energirenovere for at spare penge i driftsøkonomien fremover uanset husets størrelse eller beliggenhed.
Det koster omkring 100.000 kroner ifølge XL Byg, men vil få din bolig til at stige betragteligt i pris, hvis man skal tro på Børsens skøn. Derudover vil du spare omkring 20.000 kroner årligt i energiudgifter, ifølge tal fra Energistyrelsen.
Læs også: Her kan du købe møbler på afbetaling
Nyt lavpristag kan tjenes hjem igen
Får du lagt et luksustag i bedste og dyreste kvalitet til en pris på 500.000 kroner vil boligens værdiforøgelse i procent af udgiften være 20-60 %, altså vil det sjældent være en overskudsforretning, hvis taget opføres i de dyreste materialer.
Et lavpristag til 150.000 kroner vil til gengæld øge boligens værdi i procent af udgiften med 25-100 %. Køberne vil typisk være villige til at gå på kompromis med valg af materialer for at få et tæt tag, og for til gengæld at få huset billigere.
Det gør, at det er lettere at tjene investeringen hjem igen, fordi udgiften ikke er for høj.
Billigere at renovere om vinteren
Det gælder især tømrere, snedkere og murere som typisk arbejder udenfor, som kan have mindre at lave i vintermånederne, og derfor kan det være en god idé at få lavet indendørsprojekter som renovering af badeværelse, nyt køkken, gulv, malerarbejde og opsætning af nye vægge, siger fagredaktør ved Bolius, Tine Sode.
Læs også: Sådan undgår du kortsvindel
Kan blive dyrt at vente med at renovere
Hvis du skal vente indtil du har de opsparede midler til at betale for en renovering, kan skaderne være vokset til en så omfattende størrelse, at udgifterne til at få dem repareret er blevet dobbelt så store.
Det kan altså med andre ord blive en dyr affære, hvis du står med et akut behov for renovering, men mangler pengene til at dække udgifterne.
Derfor kan et forbrugslån være en god mulighed for at få finansieret renoveringen så hurtigt som muligt for at begrænse skadernes omfang.